מעבר ממצב אקוטי למצב כרוני בשיקום: שיקולים חשובים ותפקיד המטפל

גלו כיצד לנווט את המעבר משיקום אקוטי לכרוני בהצלחה. למד על התפקיד המכריע של מטפלים במעבר הזה וכיצד להסתגל למצב החדש באופטימיות ובתקווה.
מעבר ממצב אקוטי למצב כרוני בשיקום: שיקולים חשובים ותפקיד המטפל

פתיחה: המעבר ממצב אקוטי למצב כרוני בשיקום יכול להיות מאתגר, הן עבור המטופל והן עבור המטפלים בו. זה דורש הסתגלות למציאות חדשה וללמוד לנהל תסמינים ומגבלות לאורך תקופה ממושכת.

רקע: לפי ארגון הבריאות העולמי, מצבים כרוניים אחראים ל-71% מכלל מקרי המוות בעולם. בישראל, מחלות כרוניות מהוות 90% מכלל מקרי המוות, כאשר מחלות לב וסרטן הן הגורמים המובילים. ככל שאנשים חיים יותר, מצבים כרוניים הופכים נפוצים יותר, ושיקום יעיל הוא חיוני בשמירה על איכות חיים טובה.

הסתגלות למצב כרוני: חולים העוברים ממצב אקוטי לכרוני בשיקום צריכים ללמוד דרכים חדשות להתמודדות עם מצבם. זה יכול לכלול פיתוח הרגלים ושגרות חדשות, לימוד כיצד לנהל כאב, והסתגלות לשינויים בניידות ובתפקוד הגופני. למטפלים יש תפקיד קריטי בתמיכה בחולים במעבר הזה, במתן תמיכה רגשית ובעזרה להם להסתגל למציאות החדשה שלהם.

תפקידם של המטפלים: המטפלים יכולים לעזור למטופלים על ידי מתן תמיכה מעשית, כגון עזרה בפעילויות יומיומיות והבטחת נטילת תרופות כפי שנקבע. הם יכולים גם לעזור לחולים לנהל את הסימפטומים שלהם ולנטר את מצבם. מטפלים יכולים להוות מקור רב ערך לתמיכה רגשית, לספק אוזן קשבת ולעזור למטופלים להתמודד עם האתגרים הרגשיים של מצב כרוני.

הכנה למעבר: חיוני להכין את המטופלים והמטפלים בהם למעבר ממצב אקוטי לכרוני בשיקום. זה יכול לכלול חינוך והכשרה, כגון למידה כיצד לנהל תסמינים ולנטר את מצבו של המטופל. על המטפלים לקבל הכשרה גם במיומנויות טיפול מעשיות, כגון כיצד לסייע בניידות ובתפקוד גופני.

מסקנה: המעבר ממצב אקוטי לכרוני בשיקום יכול להיות מאתגר, אך עם התמיכה הנכונה, המטופלים יכולים ללמוד לנהל את מצבם ביעילות. למטפלים יש תפקיד מכריע במעבר הזה, ומספקים תמיכה מעשית ורגשית כדי לעזור למטופלים להסתגל למציאות החדשה שלהם ולשמור על איכות חייהם.

עובדה מהנה: הידעת שמחקרים הראו שמטופלים השומרים על גישה חיובית במהלך השיקום נוטים לקבל תוצאות טובות יותר ולהחלים מהר יותר?
 

לפרטים נוספים על קבלת התחייבות מקופת החולים לשיקום בGRC לחצו כאן או התקשרו 8363*



מקורות:

World Health Organization. (2021). Chronic diseases and health promotion. https://www.who.int/chp/about/integrated_cd/en/
Israel Ministry of Health. (2020). Israel National Health Accounts: 2018. https://www.health.gov.il/PublicationsFiles/NHA2018.pdf
American Physical Therapy Association. (2020). Caregiver Role in Physical Therapy. https://www.choosept.com/resources/detail/caregiver-role-physical-therapy
American Academy of Family Physicians. (2021). Caring for the Caregiver. https://www.aafp.org/family-physician/patient- care/healthy-living/caregiving/caring-for-the-caregiver.html
Harvard Health Publishing. (2019). The Health Benefits of Laughter. https://www.health.harvard.edu/blog/the-health-benefits-of-laughter-201303297126

מאמרים

טיפול חושי בשיקום

איך מטפלים בקשיים בויסות חושי?

אביזרי עזר בשיקום

כיצד מכשירים מסייעים משפרים את ההחלמה?

תקווה וכנות: איזון עדין בשיקום

כיצד מטפלים מוצאים איזון בין אמירת אמת כואבת להשארת תקווה איתנה?

סוגי תאונות דרכים ואתגרי השיקום הייחודיים שלהן

לא כל תאונת דרכים היא אותו דבר. קראו כאן על ההבדלים.

כלבנות טיפולית בשיקום

תקראו על השירות החדש בGRC שכבש את ליבם של המטופלים

פגיעה מוחית אנוקסית

מהי פגיעה מוחית אנוקסית וכיצד ניתן לשפר את חייהם של אלו שנפגעו

צלצלו 8363* או מלאו את הפרטים:
* שם:
* דוא"ל:
טלפון:
עיר/ישוב
נושא הפניה:
נא לפרט את הפניה
מאשר קבלת דיוור