פגיעה מוחית אנוקסית

מהי פגיעה מוחית אנוקסית וכיצד ניתן לשפר את חייהם של אלו שנפגעו
פגיעה מוחית אנוקסית

פְּתִיחָה:

למרות שהדרך קדימה עשויה להיראות לא ברורה, זכרו: למוח האנושי יש פוטנציאל מדהים לריפוי. מאמר זה בוחן את מסע ההתאוששות לאחר חוסר חמצן, תוך התעמקות באתגרים ובאפשרויות העומדות לפנינו. מטרתו להציע תקווה והבנה לאנשים המנווטים בחוויה מורכבת זו.

רקע כללי:

פגיעה מוחית אנוקסית (ABI) משפיעה על מיליונים ברחבי העולם, עם הערכות שמצביעות על למעלה מ-500,000 מקרים חדשים מדי שנה בארצות הברית לבדה. בישראל מאובחנים כ-2,000 אנשים עם ABI מדי שנה. מצב זה, הנגרם מחוסר מוחלט של חמצן למוח, יכול להוביל למגוון של אתגרים פיזיים, קוגניטיביים ורגשיים.

קשיים:

אנשים עם ABI עשויים לחוות:

ליקויים פיזיים: חולשה, שיתוק, הפרעות שיווי משקל, קושי בדיבור ובבליעה.
ליקויים קוגניטיביים: בעיות זיכרון, פגיעה בקשב, קושי בתקשורת, חשיבה ופתרון בעיות.
אתגרים רגשיים: חרדה, דיכאון, שינויים באישיות וקשיים חברתיים.
 
 
טיפול בקשיים:

תוכניות שיקום מקיפות, כמו אלו המוצעות ב-GRC, ממלאות תפקיד חיוני בהתמודדות עם אתגרים אלו. צוות אנשי המקצוע המוכשרים שלנו, כולל רופאים, פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, מרפאים בדיבור, תזונאיות ועובדים סוציאליים, פועל בשיתוף פעולה על מנת ליצור תוכניות טיפול מותאמות אישית המותאמות לצרכיו הייחודיים של כל מטופל.

הישגים אפשריים:

מידת ההחלמה משתנה בהתאם לחומרת ולמיקום הפציעה. עם זאת, עם מסירות ותמיכה נכונה, אנשים עם ABI יכולים להשיג התקדמות מדהימה. דוגמאות כוללות:

החזרת עצמאות תפקודית בפעילות היומיומית.
שיפור מיומנויות תקשורת וקוגניטיביות.
השתלבות מחדש בעבודה ובחיי חברה.
שיפור הרווחה הרגשית ואיכות החיים.

עובדה מהנה:

האם ידעת שלמוח יש יכולת מדהימה לנוירופלסטיות, כלומר הוא יכול להתארגן מחדש וליצור קשרים עצביים חדשים גם לאחר פציעה? זהו הבסיס לתקווה ולהחלמה לאחר ABI.

סיכום ומסקנות:

פגיעה מוחית אנוקסית מציבה אתגרים משמעותיים, אך עם התערבות מוקדמת, שיקום מקיף ותקווה בלתי מעורערת, אנשים יכולים להחזיר את הפוטנציאל שלהם וליהנות מחיים מספקים. GRC, עם המומחיות והגישה האישית שלה, מחויבת להעצים אנשים במסעם לשיקום.
 
 לפרטים נוספים על קבלת התחייבות מקופת החולים לשיקום בGRC לחצו כאן או התקשרו 8363*
 

רשימת מקורות:
World Health Organization. (2023). World report on neurorehabilitation: https://www.who.int/docs/librariesprovider2/default-document-library/rehabilitation-7-sdg-factsheet.pdf

Pascual-Leone, A., Freitas, C., Nguyen, T. Q., & Bikson, M. (2011). Characterizing brain-derived neuroplasticity in chronic stroke with transcranial direct current stimulation. Journal of Neurophysiology, 106(3), 1173-1187. http://www.tmslab.org/publications/386.pdf

National Institute on Disability, Independent Living, and Rehabilitation Research (NIDILRR). (2023). Rehabilitation research and training center on spinal cord injury: https://www.nidcd.nih.gov/directory/national-institute-disability-and-rehabilitation-research-office-special-education-and

Doidge, N. (2007). The brain's way of healing: Stories of recovery and transformation.
 Penguin Books.
National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS). (2023). Hypoxic-ischemic encephalopathy: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3171747/

מאמרים

טיפול חושי בשיקום

איך מטפלים בקשיים בויסות חושי?

אביזרי עזר בשיקום

כיצד מכשירים מסייעים משפרים את ההחלמה?

תקווה וכנות: איזון עדין בשיקום

כיצד מטפלים מוצאים איזון בין אמירת אמת כואבת להשארת תקווה איתנה?

סוגי תאונות דרכים ואתגרי השיקום הייחודיים שלהן

לא כל תאונת דרכים היא אותו דבר. קראו כאן על ההבדלים.

כלבנות טיפולית בשיקום

תקראו על השירות החדש בGRC שכבש את ליבם של המטופלים

שבץ ונזק מוחי אנוקסי: קשרים והבדלים

הבנת ההבדלים והקשרים היא אחד המפתחות להבנת השיקום

צלצלו 8363* או מלאו את הפרטים:
* שם:
* דוא"ל:
טלפון:
עיר/ישוב
נושא הפניה:
נא לפרט את הפניה
מאשר קבלת דיוור