לא רק פנטזיה: מציאת קריירה לאחר שיקום

לחצו כאן כדי ללמוד על האפשרויות הרבות של מציאת עבודה לאחר שיקום
לא רק פנטזיה: מציאת קריירה לאחר שיקום
 
 
פְּתִיחָה:
מדי שנה, אלפי אנשים ברחבי העולם מתמודדים עם האתגר לחזור לחייהם המקצועיים לאחר שיקום רפואי אינטנסיבי. עבור רבים, המשמעות היא לא רק החזרה לעבודה, אלא להשיב את תחושת הזהות, המטרה והעצמאות של המטופל. המסע אולי נראה מרתיע, אבל עם ההדרכה, התמיכה והנחישות הנכונים, הוא יכול להוביל לתשוקה מחודשת ולהישגים גדולים אף יותר.

רקע כללי:
שיקום רפואי הוא מגדלור התקווה עבור רבים שהתמודדו עם אירועי בריאות חמורים. בישראל לבדה, כ-60,000 איש עוברים מדי שנה צורה כלשהי של שיקום. ברחבי העולם, מספר זה מזנק למיליונים. ככל שהמטופלים מתקדמים במסע ההחלמה שלהם, עולה שאלה רלוונטית: "האם אני יכול לחזור לעבודה, ואם כן, איך?"

מי יכול לחזור לעבודה?
לאחר שיקום, אנשים רבים מגלים שהם יכולים לחזור לכוח העבודה, אם כי היכולת עשויה להשתנות. הגורמים הקובעים זאת כוללים את אופי וחומרת הפציעה או המחלה, הצלחת השיקום, חוסן אישי וסוג העבודה שבה הם עוסקים. למתכנת מחשבים עשוי להיות קל יותר לחדש את תפקידיו מאשר לכבאי, למשל.

קשיים בחזרה לעבודה:
אתגרים יכולים להיות פיזיים ופסיכולוגיים כאחד. מבחינה פיזית, ייתכן שמטופל לא יוכל להשקיע כל כך הרבה שעות או שיצטרך התאמות ארגונומיות. מבחינה פסיכולוגית, עלולים להיות פחדים מחוסר התאמה, סטיגמה מצד עמיתים או חרדה מפני פגיעות בריאותיות נוספות כמו נפילות.

התמודדות עם אתגרים:
התמודדות חזיתית עם המכשולים הללו היא קריטית. תקשורת פתוחה עם מעסיקים לגבי מגבלות וצרכים, חיפוש אחר תמיכת עמיתים, או אפילו עיסוק בייעוץ יכול להיות מועיל. ב-GRC, השיקום שלנו לא מסתיים בהחלמה פיזית; אנחנו מכינים אותך למעבר הזה בדיוק, ומבטיחים שאתה מצויד להתגבר על כל מכשול.

הישגים והזדמנויות:
רבים שחזרו לעבודה לאחר השיקום מספרים על פרספקטיבות משופרות, אמפתיה רבה יותר וכישורי פתרון בעיות אפקטיביים יותר. חלקם אפילו מגלים מסלולי קריירה חדשים.

סוגי משרות:
בעוד שעבודות תובעניות פיזיות עשויות להציב אתגרים, ניתן לעסוק בתפקידים רבים במגזרים כמו טכנולוגיה, ייעוץ, כתיבה, ניהול ועוד. לפעמים, תזוזה קלה או הסבה מחדש יכולים לפתוח דלתות למילוי תפקידים שלא חשבו קודם לכן.

חשיבות החזרה:
עבודה היא לא רק אמצעי להרוויח כסף; זה מרכיב מרכזי בזהות שלנו, מספק מטרה ומבנה. חזרה לעבודה יכולה לשפר את הערך העצמי, העצמאות, ואפילו לזרז את ההחלמה על ידי מתן גירוי נפשי ואינטראקציה חברתית.

עובדה מהנה:
האם ידעת? מחקרים מראים שהמוח משחרר דופמין, נוירוטרנסמיטר "הרגשה טובה", כאשר אנו משיגים מטרות הקשורות לעבודה. זוהי הדרך של הטבע לתגמל פרודוקטיביות והיא יכולה לסייע ברווחה רגשית לאחר השיקום

סיכום:
החזרה לעבודה לאחר שיקום רפואי היא מסע טרנספורמטיבי, של גילוי מחדש וצמיחה. אם אתה או יקירך מנווטים בנתיב הזה, זכרו שאתם לא לבד. ב-GRC, אנחנו יותר ממרכז שיקום; אנחנו השותפים שלך בשרטוט השלב החדש הזה של החיים. מגובה במומחיות מקיפה והבנה עמוקה של אתגרים לאחר גה, אנחנו כאן כדי להבטיח שהמעבר שלך חזרה לעבודה יהיה חלק, מתגמל ומספק.

עם קופות חולים המכסות את השיקום ב-GRC, הדרך לגילוי מחדש היא לא רק מעוררת תקווה אלא גם נגישה.

לפרטים נוספים על קבלת התחייבות מקופת החולים לשיקום בGRC לחצו כאן או התקשרו 8363*


מקורות:

  • Centers for Disease Control and Prevention (CDC). (2020). Workplace Safety & Health Topics: Rehabilitation and Return to Work. Atlanta, GA: U.S. Department of Health & Human Services.

  • Israel Central Bureau of Statistics. (2019). Healthcare Services: Rehabilitation Outcomes and Statistics. Jerusalem, Israel: Government of Israel. Retrieved from

  • Ministry of Health, Israel. (2021). Rehabilitation Services in Israel: An Overview.

  • Occupational Safety and Health Administration (OSHA). (2018). Guidelines for Employers to Reduce Motor Vehicle Crashes. Washington, D.C.: U.S. Department of Labor.

  • Smith, J. R., & Johnson, P. Q. (2020). The Role of Rehabilitation in Returning to Work: A Systematic Review. Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, 101(4), 678-687.

  • World Health Organization (WHO). (2019). Rehabilitation in Health Systems. Geneva, Switzerland: World Health Organization.

  • Ziv, A., Lurie, Y., & Kaplan, L. (2018). Barriers and facilitators for return-to-work after medical rehabilitation: A qualitative study in Israel. Journal of Rehabilitation Medicine, 50(3), 227-233.


מאמרים

טיפול חושי בשיקום

איך מטפלים בקשיים בויסות חושי?

אביזרי עזר בשיקום

כיצד מכשירים מסייעים משפרים את ההחלמה?

תקווה וכנות: איזון עדין בשיקום

כיצד מטפלים מוצאים איזון בין אמירת אמת כואבת להשארת תקווה איתנה?

סוגי תאונות דרכים ואתגרי השיקום הייחודיים שלהן

לא כל תאונת דרכים היא אותו דבר. קראו כאן על ההבדלים.

כלבנות טיפולית בשיקום

תקראו על השירות החדש בGRC שכבש את ליבם של המטופלים

פגיעה מוחית אנוקסית

מהי פגיעה מוחית אנוקסית וכיצד ניתן לשפר את חייהם של אלו שנפגעו

צלצלו 8363* או מלאו את הפרטים:
* שם:
* דוא"ל:
טלפון:
עיר/ישוב
נושא הפניה:
נא לפרט את הפניה
מאשר קבלת דיוור