פורצים קדימה: שיקום רב מקצועי לפציעות חוט שדרה

התנסו בכוחו של שיקום רב מקצועי לפגיעות חוט שדרה
פורצים קדימה: שיקום רב מקצועי לפציעות חוט שדרה


פְּתִיחָה:
שמירה על פגיעה בחוט השדרה יכולה להיות אחת החוויות ההרסניות ביותר שאדם יכול להתמודד איתו. עם זאת, חיוני לדעת שעם טיפול, שיקום ותמיכה נאותים, ניתן להשיג התקדמות עצומה ולהחזיר לעצמנו את העצמאות. ב-GRC, אנו מאמינים בכוחו של שיקום לשפר את איכות החיים של אנשים שחוו פציעה בחוט השדרה. במאמר זה, נסקור מקרוב את שיקום פגיעות חוט השדרה, היתרונות שלו והתוצאות האפשריות.

רקע כללי:
על פי המרכז הלאומי לסטטיסטיקה של פגיעות חוט שדרה (NSCISC), ישנם כ-17,000 מקרים חדשים של פציעת חוט שדרה בארה"ב מדי שנה. רוב הפציעות הללו נגרמות על ידי גברים (81.2%) ומתרחשות כתוצאה מאירוע טראומטי (59.5%). בישראל מתרחשים מדי שנה כ-200 מקרים חדשים של פגיעה בחוט השדרה.


תהליך שיקום:
תהליך השיקום של פגיעה בחוט השדרה משתנה בהתאם לחומרת ולמיקום הפציעה. עם זאת, המטרה העיקרית של השיקום היא לעזור לאנשים להחזיר את התפקוד, העצמאות ואיכות החיים. שיקום כולל בדרך כלל גישה רב-מקצועית, הכוללת פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, פתולוגים בדיבור, פסיכולוגים ורופאי שיקום. תהליך השיקום עשוי לכלול פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, טכנולוגיה מסייעת וחינוך לניהול שלפוחית השתן והמעיים, וכן התערבויות אחרות לפי הצורך.

שיקום רב מקצועי:
ב-GRC, אנו מאמינים בגישה רב-מקצועית לשיקום. צוות המומחים שלנו עובד בשיתוף פעולה כדי לספק טיפול מותאם אישית העונה על הצרכים הייחודיים של כל אדם. גישה זו יכולה לעזור לאנשים להשיג התקדמות והצלחה רבה יותר בשיקום.

חשיבות השיקום:
שיקום הוא קריטי עבור אנשים עם פגיעה בחוט השדרה שכן הוא יכול לשפר את בריאותם הכללית, תפקודיות ואיכות חייהם. זה יכול גם לסייע במניעת סיבוכים כגון פצעי לחץ, דלקות בדרכי השתן ובעיות נשימה. בנוסף, שיקום יכול להפחית את עלות הטיפול הרפואי הקשור לפגיעה בחוט השדרה על ידי צמצום הצורך באשפוז והפחתת השכיחות של מצבים רפואיים משניים.
 

הישגים אפשריים:
עם השיקום הנכון, אנשים עם פגיעה בחוט השדרה יכולים להשיג התקדמות יוצאת דופן. התקדמות זו עשויה לכלול כוח שרירים מוגבר, ניידות משופרת, הגברת העצמאות ושיפור הבריאות הכללית. שיקום יכול גם לעזור לאנשים לפתח מיומנויות לנהל את האתגרים הקשורים לפציעה בחוט השדרה, כגון ניהול מעיים ושלפוחית השתן, טיפול בעור וניהול נשימתי.
 

הידעתם? שניתוח עמוד השדרה המתועד הראשון בוצע בשנת 1911 על ידי מנתח צרפתי בשם Clovis Vincent? באותה תקופה, פציעות חוט שדרה נחשבו לעתים קרובות בלתי ניתנות לטיפול, אך עבודתו החלוצית של וינסנט סללה את הדרך לטיפול ושיקום פציעות חוט שדרה מודרניים.
 

ב-GRC, אנו מבינים את האתגרים של חיים עם פגיעה בחוט השדרה. צוות המומחים שלנו מוקדש למתן טיפול שיקומי מקיף המתמקד בצרכים ובמטרות הייחודיות שלך. אם אתה או אדם אהוב חווית פגיעה בחוט השדרה, אנו מזמינים אותך להגיע אלינו לבחון את אפשרויות השיקום שלך.
 

לפרטים נוספים על קבלת התחייבות מקופת החולים לשיקום בGRC לחצו כאן או התקשרו 8363* 
 
 
מקורות:

National Institute of Neurological Disorders and Stroke. (2021). Spinal Cord Injury: Hope Through Research. https://www.ninds.nih.gov/Disorders/Patient-Caregiver-Education/Hope-Through-Research/Spinal-Cord-Injury-Hope-Through-Research

National Spinal Cord Injury Statistical Center. (2021). Spinal Cord Injury (SCI) Facts and Figures at a Glance. https://www.nscisc.uab.edu/Public/Facts%20and%20Figures%202021%20-%20Final.pdf

American Spinal Injury Association. (2021). Standards for Neurological Classification of Spinal Cord Injury (SCI). https://asia-spinalinjury.org/wp-content/uploads/2021/05/2021-ASIA-International-Standards-for-Neurological-Classification-of-Spinal-Cord-Injury.pdf

Mayo Clinic. (2021). Spinal Cord Injury. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/spinal-cord-injury/symptoms-causes/syc-20377890

Shepherd Center. (2021). Spinal Cord Injury. https://www.shepherd.org/patient-programs/spinal-cord-injury

מאמרים

טיפול חושי בשיקום

איך מטפלים בקשיים בויסות חושי?

אביזרי עזר בשיקום

כיצד מכשירים מסייעים משפרים את ההחלמה?

תקווה וכנות: איזון עדין בשיקום

כיצד מטפלים מוצאים איזון בין אמירת אמת כואבת להשארת תקווה איתנה?

סוגי תאונות דרכים ואתגרי השיקום הייחודיים שלהן

לא כל תאונת דרכים היא אותו דבר. קראו כאן על ההבדלים.

כלבנות טיפולית בשיקום

תקראו על השירות החדש בGRC שכבש את ליבם של המטופלים

פגיעה מוחית אנוקסית

מהי פגיעה מוחית אנוקסית וכיצד ניתן לשפר את חייהם של אלו שנפגעו

צלצלו 8363* או מלאו את הפרטים:
* שם:
* דוא"ל:
טלפון:
עיר/ישוב
נושא הפניה:
נא לפרט את הפניה
מאשר קבלת דיוור