חיים עם פרקינסון: הבנת המחלה וכיצד שיקום יכול לעזור

להשתלט על פרקינסון: המדריך האולטימטיבי להחזרת השליטה על חייך
חיים עם פרקינסון: הבנת המחלה וכיצד שיקום יכול לעזור


מחלת פרקינסון היא הפרעה נוירולוגית כרונית ומתקדמת המשפיעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם. בישראל לבדה מעריכים כי למעלה מ-10,000 אנשים חיים עם פרקינסון, ומספר זה צפוי לעלות ככל שהאוכלוסייה מזדקנת. המחלה נגרמת מאובדן של תאים מייצרי דופמין במוח, מה שמוביל לתסמינים כמו רעד, נוקשות וקושי בתנועה ובתיאום.

אבחון פרקינסון יכול להיות מאתגר, שכן אין בדיקות ספציפיות שיכולות לאבחן את המחלה באופן סופי. במקום זאת, הרופאים מסתמכים על שילוב של תסמינים והיסטוריה רפואית כדי לבצע אבחנה. לאחר האבחנה, המטרות הטיפוליות לחולי פרקינסון מתמקדות בשיפור התפקוד המוטורי, הפחתת התסמינים ושמירה על איכות חיים.



צוות רב מקצועי חיוני לטיפול יעיל בפרקינסון. צוות זה עשוי לכלול נוירולוג, פיזיותרפיסט, מרפא בעיסוק, קלינאי תקשורת, דיאטן קליני ועובד סוציאלי. לכל אחד מחברי הצוות תפקיד מכריע בפיתוח תכנית טיפול מותאמת אישית הנותנת מענה לצרכיו הספציפיים של המטופל.

טיפול שימור, כולל פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק, הוא לרוב קו הטיפול הראשון בפרקינסון. טיפולים אלו מתמקדים בשיפור ניידות, כוח ושיווי משקל, כמו גם טיפול בבעיות בדיבור ובבליעה. במקרים מתקדמים יותר, ייתכן שיהיה צורך בטיפול תרופתי או אפילו התערבויות כירורגיות.



מעניין לציין שמחקרים עדכניים הראו שפעילות גופנית עשויה להיות אחד הטיפולים היעילים ביותר לפרקינסון. נמצא כי פעילות גופנית לא רק משפרת את התפקוד המוטורי אלא גם מעודדת נוירופלסטיות ומשפרת את התפקוד הקוגניטיבי.



ב-GRC, אנו מציעים שירותי שיקום פרקינסון מקיפים, לרבות פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק וריפוי בדיבור. הצוות המנוסה והמסור שלנו עובד בשיתוף פעולה הדוק עם המטופלים כדי לפתח תוכניות טיפול מותאמות אישית העונות על הצרכים והמטרות הייחודיות שלהם. שירותי השיקום שלנו ממומנים במלואם על ידי קופת החולים, מה שמבטיח שלכל המטופלים תהיה גישה לטיפול שהם צריכים.


עובדה מהנה: השחקן מייקל ג'יי פוקס, שאובחן כחולה פרקינסון ב-1991, היה תומך בולט למחקר ולמודעות לפרקינסון, והקים את קרן מייקל ג'יי פוקס לחקר פרקינסון בשנת 2000.

לפרטים נוספים על קבלת התחייבות מקופת החולים לשיקום בGRC לחצו כאן או התקשרו 8363*


מקורות:

Parkinson's Foundation. "Statistics on Parkinson's." Accessed March 30, 2023. https://www.parkinson.org/Understanding-Parkinsons/Statistics
National Institute of Neurological Disorders and Stroke. "Parkinson's Disease Information Page." Accessed March 30, 2023. https://www.ninds.nih.gov/Disorders/All-Disorders/Parkinsons-Disease-Information-Page
Canning, Colleen G. "Exercise for Parkinson's Disease: An Evidence-Based Approach." Journal of Neurologic Physical Therapy 39, no. 4 (2015): 202-208.
Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research. "About the Foundation." Accessed March 30, 2023. https://www.michaeljfox.org/about-the-foundation/article.html?id=7


מאמרים

מדריך להורים: איך לתמוך בילד בתהליך השיקום?

למדו כאן את תפקידכם בחשוב במהלך השיקום של ילדיכם

מהו תהליך השיקום עבור ילדים עם בעיות התפתחותיות?

כיצד השיקום שונה מטיפול התפתחותי?

המסע של ג'זל עם גיליאן-ברה

ילדה קטנה שהיא השראה גדולה

חשיבותו של טיפול רב- מקצועי לאחר ניתוח החלפת ברך

אם עברתם ניתוח החלפת ברך- אל תתפשרו על פחות מטיפול רב מקצועי

הפרכת מיתוסים נפוצים על פיזיותרפיה

האם גם אתם האמנת במיתוסים הנפוצים האלו?

צלצלו 8363* או מלאו את הפרטים:
* שם:
* דוא"ל:
טלפון:
עיר/ישוב
נושא הפניה:
נא לפרט את הפניה
מאשר קבלת דיוור