החלוקה הבלתי שוויונית של מיטות השיקום בישראל

הידעתם שהמחסור במיטות שיקום בפריפריה בישראל מסכן את בריאותם ורווחתם של החולים? גלה עוד והצטרף לשיחה כדי לשפר את הגישה לשירותים חיוניים אלה.
החלוקה הבלתי שוויונית של מיטות השיקום בישראל
 

רקע כללי:
למיטות שיקום תפקיד מכריע בסיוע לחולים להחלים מפציעות או מחלות ולשפר את איכות חייהם. עם זאת, הגישה למיטות אלו יכולה להיות מוגבלת באזורים מסוימים, כמו למשל בפריפריה של ישראל. לפי מחקרים עדכניים, קיים פער משמעותי בזמינות מיטות שיקום בין אזור מרכז ישראל לפריפריה.

מיטות שיקום:
במרכז ישראל ישנם מספר רב של בתי חולים ומרכזי שיקום בהם יש מספר לא מבוטל של מיטות שיקום. מרכזים אלו מציעים מגוון טיפולים, לרבות פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, ריפוי בדיבור ועוד. עם זאת, בפריפריה הגישה למיטות אלו מוגבלת מאוד. כך למשל, בעיר קרית שמונה הממוקמת בפריפריה יש רק 25 מיטות שיקום פנויות, בעוד שבערי מרכז כמו תל אביב יש יותר מ-100 מיטות שיקום בכל בית חולים.

פער בנגישות:
הפער בזמינות מיטות שיקום בין המרכז והפריפריה בישראל הוא מהותי. לפי נתוני משרד הבריאות הישראלי, בפריפריה יש רק 1.7 מיטות שיקום לכל 1,000 תושבים, לעומת 2.5 מיטות שיקום לכל 1,000 תושבים במרכז הארץ. פער זה במספר מיטות השיקום מעיד על חיסרון ברור לתושבי הפריפריה הזקוקים לשירותי שיקום. זמן ההמתנה הממושך למיטות שיקום בפריפריה גורם לכך שהמטופלים עלולים להחמיץ את החלון האופטימלי לשיקום, מה שיוביל לתוצאות גרועות יותר בטווח הארוך.

כמו כן, על פי דו"ח של המכון הלאומי לחקר מדיניות בריאות, משך השהייה הממוצע לשיקום בבתי חולים בפריפריה הוא 15.5 ימים, לעומת 21.1 ימים במרכז הארץ. המשמעות היא שחולים בפריפריה עלולים להשתחרר מוקדם מהאופטימלי, מה שיוביל להחלמה לא מלאה ולאשפוזים חוזרים בבית החולים.

מסקנות ומחשבות לעתיד:
ברור שקיים פער משמעותי בזמינות מיטות שיקום בין מרכז הארץ לפריפריה. לפער זה יש השלכות חמורות על בריאותם ורווחתם של אנשים בפריפריה הזקוקים לשירותי שיקום. טיפול בנושא זה ידרוש מאמץ מרוכז מצד הממשלה, מספקי שירותי בריאות וקהילות בפריפריה כדי להגביר את הזמינות והנגישות של מיטות שיקום. זה יכול לכלול השקעה במרכזי שיקום חדשים והגדלת מספר מיטות השיקום בבתי החולים הקיימים. על ידי כך נוכל להבטיח שלכל הפרטים בישראל תהיה גישה לטיפול הדרוש להם כדי להחלים ולשפר את איכות חייהם.
 
לפרטים נוספים על קבלת התחייבות מקופת החולים לשיקום בGRC לחצו כאן או התקשרו 8363*

השיקום בישראל

האם שיקום הוא פיזי בלבד?

למדו על הממדים הפסיכולוגיים, הרגשיים והחברתיים הממלאים תפקיד קריטי בהחלמתו של המטופל.

מה ההבדל בין פיזיותרפיה לשיקום?

הבנת ההבדלים חשובה כדי שאתם תוכלו לקבל את מה שאתם צריכים

טיפול חושי בשיקום

איך מטפלים בקשיים בויסות חושי?

אביזרי עזר בשיקום

כיצד מכשירים מסייעים משפרים את ההחלמה?

תקווה וכנות: איזון עדין בשיקום

כיצד מטפלים מוצאים איזון בין אמירת אמת כואבת להשארת תקווה איתנה?

סוגי תאונות דרכים ואתגרי השיקום הייחודיים שלהן

לא כל תאונת דרכים היא אותו דבר. קראו כאן על ההבדלים.

צלצלו 8363* או מלאו את הפרטים:
* שם:
* דוא"ל:
טלפון:
עיר/ישוב
נושא הפניה:
נא לפרט את הפניה
מאשר קבלת דיוור