כוחה של תקשורת: הבנת אפזיה ושיקומה

כיצד יכול שיקום תקשורת לעזור לסובלים מאפזיה?
כוחה של תקשורת: הבנת אפזיה ושיקומה

מבוא:

תקשורת היא היבט בסיסי בחיי האדם, המאפשרת לנו להביע את עצמנו, להתחבר לאחרים ולנווט את סביבתנו. עם זאת, עבור אלו הסובלים מאפאזיה, תקשורת יכולה להפוך לחוויה מתסכלת ומבודדת. אפזיה היא הפרעת שפה המשפיעה על היכולת לעבד ולהשתמש בשפה, לעתים קרובות כתוצאה משבץ מוחי, פגיעה מוחית או מצב נוירולוגי אחר. בישראל לבדה מעריכים כי כ-35,000 אנשים חיים עם אפזיה. החדשות הטובות הן שעם שיקום נכון, הסובלים מאפזיה יכולים ללמוד מחדש כיצד לתקשר ביעילות ולהחזיר את עצמאותם.

רקע כללי:

אפזיה יכולה להתבטא בצורות שונות, כולל קושי בדיבור, הקשבה, קריאה וכתיבה. חומרת וסוג האפזיה יכולים להשתנות מאדם לאדם, מה שהופך כל מקרה לייחודי. בישראל, שבץ מוחי הוא הגורם המוביל לאפאזיה, עם כ-15,000 מקרים חדשים מדי שנה. ברחבי העולם, שבץ מוחי משפיע על 15 מיליון אנשים מדי שנה, מה שהופך אפזיה לדאגה בריאותית עולמית.

מתוך הבנת החשיבות של התערבות מוקדמת, GRC פיתחה תוכנית שיקום מקיפה עבור אנשים עם אפזיה. הצוות שלנו של מרפאות תקשורת, מרפאים בעיסוק ועובדים סוציאליים המיומנים ביותר עובדים יחד כדי ליצור תוכניות טיפול מותאמות אישית לכל מטופל.

טיפול:

מטרת שיקום אפזיה היא לשפר את יכולתו של המטופל לתקשר ולתפקד בחיי היומיום. תוכנית השיקום שלנו מתמקדת באימון מחדש של המוח לעיבוד שפה באמצעות מגוון טכניקות, כולל חזרה, רמזים חזותיים והתערבויות מבוססות טכנולוגיה. לדוגמה, מרפאי התקשורת שלנו עשויים להשתמש באפליקציות המסייעות למטופלים לתרגל את כישורי הדיבור וההקשבה שלהם. בנוסף לטיפול בשפה, המרפאים בעיסוק שלנו עובדים עם מטופלים במשימות כמו כתיבה, הקלדה ושימוש בטכנולוגיה לקידום עצמאות ושיפור איכות החיים.

ב-GRC, אנו מבינים את האתגרים שמגיעים עם אפזיה ואת ההשפעה שיכולה להיות לה על חיי היומיום. אנו מזמינים את המתקשים בתקשורת להגיע אלינו ולהתנסות בתכנית השיקום המיוחדת שלנו. לצוות שלנו ניסיון רב בתחום האפזיה והוא מוקדש לעזור למטופלים לפתוח את כוחה של התקשורת. עם התוכנית שלנו במימון מלא, מטופלים יכולים להתמקד בשיקום שלהם ללא כל נטל כלכלי.

סיכום:

ב-GRC, אנו מאמינים שתקשורת היא היבט חיוני בחיים ושכולם ראויים להזדמנות לתקשר ביעילות. אם אתה או אדם אהוב חווים קשיי תקשורת עקב אפזיה, אנו ממליצים לך לפנות אלינו וללמוד עוד על תוכנית השיקום שלנו. צוות המומחים שלנו מוקדש לעזור למטופלים להחזיר את עצמאותם ולפתוח את כוחה של התקשורת.

עובדה מהנה:

הידעתם שהפיזיקאי והסופר המפורסם סטיבן הוקינג סבל מצורה של אפזיה שנקראת מחלת נוירונים מוטוריים? למרות קשיי התקשורת שלו, הוא המשיך לתרום תיאוריות ומחקר פורצי דרך בתחום המדע והטכנולוגיה.

לפרטים נוספים על קבלת התחייבות מקופת החולים לשיקום בGRC לחצו כאן או התקשרו 8363*


מקורות:

"Aphasia." American Speech-Language-Hearing Association. https://www.asha.org/public/Speech/Development/Aphasia/
"Stroke Statistics." World Stroke Organization. https://www.world-stroke.org/world-stroke-day-campaign/why-stroke-matters/stroke-statistics
"Stroke and Aphasia." Stroke Association. https://www.stroke.org.uk/sites/default/files/stroke_and_aphasia.pdf
"Aphasia: Challenges and Strategies for Communication." National Institute on Deafness and Other Communication Disorders. https://www.nidcd.nih.gov/health/aphasia-challenges-and-strategies-communication
"Stephen Hawking: a life in science." Nature. https://www.nature.com/articles/d41586-018-02138-1


מאמרים

האם שיקום הוא פיזי בלבד?

למדו על הממדים הפסיכולוגיים, הרגשיים והחברתיים הממלאים תפקיד קריטי בהחלמתו של המטופל.

מה ההבדל בין פיזיותרפיה לשיקום?

הבנת ההבדלים חשובה כדי שאתם תוכלו לקבל את מה שאתם צריכים

טיפול חושי בשיקום

איך מטפלים בקשיים בויסות חושי?

אביזרי עזר בשיקום

כיצד מכשירים מסייעים משפרים את ההחלמה?

תקווה וכנות: איזון עדין בשיקום

כיצד מטפלים מוצאים איזון בין אמירת אמת כואבת להשארת תקווה איתנה?

סוגי תאונות דרכים ואתגרי השיקום הייחודיים שלהן

לא כל תאונת דרכים היא אותו דבר. קראו כאן על ההבדלים.

צלצלו 8363* או מלאו את הפרטים:
* שם:
* דוא"ל:
טלפון:
עיר/ישוב
נושא הפניה:
נא לפרט את הפניה
מאשר קבלת דיוור